Коко Гоф завоюва трета титла в кариерата си

Поставената под номер 1 Коко Гоф (САЩ) спечели титлата на турнира по тенис за жени на твърда настилка в Оукланд (Нова Зеландия) с награден фонд 259 303 долара.

18-годишната Гоф победи на финала испанската квалификантка Ребека Масарова с 6:1, 6:1 за 79 минути и завоюва трета титла в кариерата си и първа от Парма през 2021 година.

Двубоят беше прекъснат за около два часа заради силен дъжд в края на първия сет.

Неговото начало се забави също с повече от два часа заради лошото време.

18-годишната Гоф, номер 7 в световната ранглиста, не загуби нито един сет през целия турнир и показа, че е в добра форма преди Откритото първенство на Австралия, което стартира на 16 януари в Мелбърн.

„Беше страхотна седмица за мен въпреки дъжда. Не можех да искам по-добро начало на сезона. Това е първата ми титла на твърди кортове, откакто бях на 15 години, така че е прекрасно най-накрая да се справя добре на настилка, която обичам“, заяви американката след победата.

„Радвам се, че успях да стигна до първия си финал, но съм разочарована от днешния мач. Чувствах, че не мога да покажа моята игра, но Коко играеше страхотно и всъщност не ми даде шанс“, каза испанката, която е 130-а в световната ранглиста на WТА.

Снимки: Gettyimages