Новият любимец на феновете на Звезда: Боли ме, че не успях в НБА

Лука Вилдоса не можеше да се надява на по-добро начало на кариерата си в Цървена звезда. Аржентинецът се превърна в движещата сила на “звездашите” и закономерно спечели наградата за MVP на месец декември в Евролигата, след като записа средно по 15.8 точки, 4.7 асистенции и 2.

2 откраднати топки при 63% стрелба за две точки, 43% от тройката и 94% от наказателната линия. В интервю за Mozzart Sport новият любимец на феновете на “звездашите” говори за неуспешния си престой в НБА, който бе провален заради контузия в дясното стъпало, от която Вилдоса се възстановяваше в рамките на близо една година.

“Нямах възможността да играя за Никс, тъй като получих контузия и ми отне около една година, за да се възстановя. Това ме заболя много. Много бях развълнуван, че ще имам шанса да се подвизавам в “Медисън Скуеър Гардън”. След това, когато подписах с Милуоки Бъкс, знаех, че няма да е същото, защото преминах при тях преди началото на плейофите. Знаех, че няма да играя, но все пак научих много от престоя си там. Научих как да се грижа за себе си, особено от Янис Адетокунбо. Той дава максимума от себе си на всяка тренировка. Спомням си, че ми беше казал, че играта в НБА е по-лесна от тази в Европа. Също така е много скромен. В една от първите ни вечери заедно той седна до мен и останалите новобранци и ни питаше как са семействата ни и откъде идваме. Това значеше много за мен. Той е наистина специален човек”, каза аржентинският гард.

Вилдоса взе участие в само седем мача отвъд океана с екипа на Милуоки Бъкс – в плейофите през миналата година.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.