Треньорът на шампионите загатна за изходящ трансфер

Италианското крило на Анадолу Ефес Акиле Полонара не се чувства щастлив в клуба и вероятно съвсем скоро ще се стигне до изходящ трансфер. За това призна старши треньорът на европейските шампиони Ергин Атаман след убедителната победа над Панатинайкос снощи с 88:69 в среща от 15-ия кръг на Евролигата.

„За съжаление, не успяхме да извлечем това, което искахме от Полонара. Не успяхме да го използваме и в мачовете ни от първенството, което предизвика неудовлетворение у него.

Агентът му се свърза с нас и ни каза, че има отбори, които биха желали да го привлекат. Отговорихме, че ще се замислим, ако получим подходяща оферта. Ако той напусне, имаме няколко алтернативи. Той все още е наш играч, но ние не искаме да държим състезател, който не се чувства щастлив“, каза Атаман.

Полонара записва едва по 2.9 точки и 2.2 борби през настоящия сезон в Евролигата. Той премина в състава на Ефес през изминалото лято, след като изкара едногодишен престой в тима на Фенербахче. Звездата му в Евролигата изгря с екипа на Баскония, където през сезон 2020/21 записа най-силния си сезон в турнира със средно по 12.2 точки и 6.6 борби при 44% стрелба от тройката.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.