Страшен екшън пред магазин в Карловско, за минути почерня от побеснели роми и ченгета

Екшън в хранителен магазин е станал в град Баня, Карловско, пише GlasNews.bg.

Подпийнал мъж от ромски произход е чакал на опашката в магазина, в един момент обаче получил здрав юмрук в областта на лицето от друг мъж, който също бил на опашката. Тогава подпийналият се строполил на земята. Предполага се, че при удара мъжът е припаднал.

Не е ясно каква е причината мъжът да нокаутира по-възрастния от него. Вероятно той е изрекъл думи, които не са се харесали на мъжа, раздаващ юмручно правосъдие.

Две от продавачките в хранителния магазин са направили опит да прикрият мъжа, който ударил подпийналия, като го скрили в склада. Свидетел, пожелал да запази анонимност, сподели, че магазинерките са искали да изведат мъжа пред задния вход на хранителния обект. Планът им обаче се провалил.

Около 18:00 часа, когато се е случил инцидентът, пред хранителния магазин са се струпали много хора, повечето от които роми. Част от тях отправили заплахи към мъжа, ударил другия. „Знаем, че си ти. Ще ти се случи случка!“, казали ромите.

На място веднага е пристигнал екип на полицията, а минути по-късно и екип на Спешна помощ.

Пострадалият при кавгата е транспортиран в болница, а нападателят е отведен от полицията, а по-късно пуснат. Двете жени, за които има данни, че са направили опит да прикрият агресивния мъж, също са откарани РУ-Карлово. Те ще дават показания за случилото се.

По потвърдена информация потърпевшият и нападателят са жители на град Баня.

На този етап няма официална информация за състоянието на пострадалия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ