Мемфис разгроми Милуоки, Юта излъга Ню Орлиънс след продължение

Мемфис спечели със 142:101 у дома срещу Милуоки в среща от редовния сезон от Националната баскетболна асоциация. Джа Морант завърши с 25 точки, 10 борби и 10 асистенции, като това е трети „трипъл-дабъл“ за звездата на Гризлис през кампанията.

23-годишният гард е първият баскетболист в клубната история на Мемфис с такова постижение, записано преди началото на четвъртия период.

Домакините водеха с 46 точки в последната четвърт, а Дилън Брукс се отличи с 18 точки, 4 завършващи подавания и 3 борби в полза на победителите.

Янис Адетокунбо се отличи с 19 точки, 6 овладени топки под кошовете и 5 асистенции. Неговият съотборник Боби Портис също вкара 19 точки.

Мемфис постигна седма поредна победа в Лигата и се намира на първо място в Западната конференция.

Юта се наложи драматично със 132:129 след продължение у дома срещу Ню Орлиънс. Джордън Кларксън завърши с 39 точки в полза на отбора от Солт Лейк Сити, а съотборникът му Лаури Марканен добави още 31, включително и два решителни изстрела от линията за наказателни удари.

Юта постигна втора поредна победа пред собствена публика срещу Пеликанс в рамките на само три дни.

Зайън Уилямсън беше най-резултатен за гостите с 31 точки, 8 борби и 8 асистенции, докато Си Джей МакКълъм добави още 28 точки. Ню Орлиънс беше в серия от седем последователни успеха преди гостуванията си на Юта.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.