Дунав спечели дербито с Раковски и завърши полусезона като лидер в Източната група

Волейболистите на Дунав (Русе) завършиха като лидери полусезона в Източната група във второто ниво на шампионата при мъжете – Висшата лига. Воденият от Красимир Миронов тим се наложи над Раковски-1964 (Севлиево) с 3:1 (32:30, 18:25, 25:19, 25:18) в среща от последния пети кръг, изиграна в крайдунавския град.

Дунав има 14 точки в актива си (5 победи), Раковски е втори в таблицата с 12 точки (4 победи, 1 загуба).

В първата част русенци имаха превес през повечето време (до 18:16), след което последва равностойна игра.

Севлиевци стигнаха до обрат, като имаха и четири геймбола, но не успяха да ги отразят. Домакините имаха пет възможности да затворят гейма и го направиха при 32:30.

Втората част тръгна под диктовката на гостите, които диктуваха положението до края. Третият гейм започна равностойно, след което Ангел Павлов и съотборнииците му надделяха убедително.

Решителната четвърта част също премина под доминацията на Дунав, който добави три точки на сметката си.

С категорична победа завърши и тимът на Черноморец (Бяла), който надигра като гост Арда (Кърджали) с 3:0 (25:23, 27:25, 25:21).

Волейболистите от морския град е трети с 10 точки (3 победи, 2 загуби), Арда е пети с 3 точки (1 победа, 4 загуби).

Воденият от Милен Стоянов тим бе пълен хегемон в първата част, след което в края съперникът успя да навакса и да остане на точка. Не се случи нищо повече и Черноморец поведе в мача.

Вторият гейм предложи равностойна игра почти до средата (11:11), впоследствие кърджалийци поеха инициативата (14:11). Това обаче не продължи дълго – след 18-та точка черноморци взеха нещата в свои ръце и след четири геймбола увеличиха аванса си в срещата.

Третата част тръгна ударно за играчите от Бяла (5:1), като бяха водещи през почти цялото време и се поздравиха с чиста победа.

BGvolleyball.com

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.