Партизан обърна Макаби в спираща дъха атмосфера в Белград

Партизан набира все по-сериозна скорост в Евролигата. Възпитаниците на легендарния Желко Обрадович надделяха с 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20) над Макаби Тел Авив пред пълната зала „Щарк Арена“ в която привържениците на домакините отново създадоха стряскаща за гостите атмосфера. Двубоят бе последен от осмия кръг на най-силния клубен европейски турнир.

Така „гробарите“ се изстрелват на осмото място във временното класиране и се превръщат в един от петте отбора с баланс от 4-4, заедно с Баскония, Виртус Болоня, Макаби и Валенсия.

Данте Екзъм и Зак ЛиДей поведоха победителите с по 21 точки. Матиас Лесор добави още 16 точки и 8 борби, а Кевин Пънтър се разписа с 13 точки.

Уейд Болдуин приключи с 23 точки и 7 асистенции за Макаби. Бонзи Колсън наниза 17 точки, Алекс Пойтрес вкара 16, а Дарън Хилиард и Роман Соркин се отчетоха съответно с по 14 и 10 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.