Микс с първа победа в ББЛ А група

Първа победа за сезона в регион Запад на ББЛ А група записа Микс, който в дербито на дъното надви друг отбор без успех до момента – Волтрон, със 100:67.

След много оспорвана първа четвърт, в която нито един от двата тима не успя да вземе сериозно предимство, след десет минути игра баскетболистите на Теди Буков поведоха с 23:20. Разликата в тяхна полза достигна 11 през втория период, а на почивката те бяха напред с 40:33. 

Волтрон се доближи само на точка след паузата, но след това Микс отново започна да трупа разлика и преди заключителната четвърт се откъсна с 25.

Това се оказа и решаващо, като до края тимът нямаше проблем да спечели убедително. Микс отбеляза само 2 тройки, но вкара 70 от точките си в подкошието.

Павел Теофилов бе най-резултатен за победителите с 19 точки. Виктор Германов се отчете с 16 и 8 борби, с 11 точки е Борислав Николов, а 10 има Деян Станчев.

За Волтрон по 13 точки реализираха Алекс Атанасов (6 грешки) и Мартин Христов (8 борби). Борис Войков вкара 12 точки, Стоян Кайнаров се отчете с 10.