WТА стартира специална програма в опит да увеличи жените треньори в тениса

Женската тенис асоциация (WТА) стартира програма за подпомагане на жените треньори в професионалния тенис и насърчаване на „път в кариерата за жени“.

Нито една тенисистка от настоящите топ 10 в ранглистата при жените не използва услугите на жена треньор.

Програмата на WТА има за цел да популяризира професионалното и масово обучение като избор на кариера за спортисти и треньори. Тя се състои от три отделни фази, включително едноседмично обучение извън сезона през декември с тенисистки във Флорида, 10-седмичен онлайн курс за получаване на сертификат и възможност да наблюдават треньор и играч по време на турнир на WТА.

„Програмата за треньорите жени е важна стъпка към разнообразяване и разширяване на нашия набор от специалисти“, каза президентът на асоциацията Стив Саймън.

„За организацията е от решаващо значение да популяризираме и предоставяме треньорски кариерни пътеки за жени, както и за нашите бивши спортистки, за да имат възможност да се учат и да израстват в тази важна треньорска роля“, добави той.

От WТА уточниха, че треньорската програма е отворена за кандидати, базирани в САЩ.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

TagsWТА