Локомотив (Пловдив) 0:1 ЦСКА, домакините натискат сериозно

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА играят при 0:1 в отложен мач от 7-мия кръг на efbet Лига. Лазар Туфегджич откри резултата в 27-ата минута.

18

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

Добрата новина при „смърфовете“ е, че сред 11-те попадна Паскалев, за когото се появиха информации, че ще е аут до средата на ноември. Витанов обаче не е възстановен от травмата си и е извън групата.

В титулярния състав на „червените“ отново е Де Нойер. Назон е предпочетен пред Морено за върха на атаката, а от първата минута стартира и Марселино.

Преди срещата една от звездите на „смърфовете“ – Бирсент Карагарен, получи плакет по случай 200 мача в Първа лига.

Първата опасност дойде в 25-ата секунда, когато Боруков засече с глава, но Бусато спаси. „Червените“ отговориха с голова атака в 15-ата  минута. Тогава Туфегджич излезе очи в очи с Хоркаш след грешка в домакинската отбрана и прехвърли стража на „смърфовете“, но не уцели вратата. При това положение останаха сериозни съмнения за засада.

18

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

След 25 минути игра Турицов шутира от далечна дистанция в аут. Само 60 секунди по-късно Дион направи невероятен пропуск, след като не успя да вкара от 5 метра фронтално срещу противниковата врата. Халфът засече центриране отляво, но твърде слабо и Бусато улови.

ЦСКА отговори подобаващо в 27-ата минута, когато поведе. Това се случи и с малко късмет. Защитата на пловдивчани пробва да изчисти топката, но го направи в крака на Вион. Действието се превърна в извеждащ пас към Турицов. Той от своя страна подаде за непокрития Назон, който трябваше да вкара в празната врата. Таранът обаче се размина с топката, но тя отиде в Туфегджич и халфът без проблем вкара за 0:1.

В 36-ата минута Карагарен отправи много опасен удар с глава, засичайки центриране отдясно, но той премина на сантиметри покрай лявата греда. Към края на полувремето голмайсторът Туфегджич напусна терена с разтежение, а докато гостите бяха с човек по-малко Зебли шутира от далечна дистанция в аут.

В заключителните секунди на продължението на първото полувреме Матеус отправи удар с глава след центриране от корнер, а Бусато спаси.

18

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЦСКА – СОФИЯ 0:1

0:1 Лазар Туфегджич 27

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 23. Хоркаш, 50. Томашевич, 91. Бидунга, 4. Паскалев, 13. Матеус, 15. Зебли, 33. Каракашев, 14. Илиев, 7. Дион, 99. Боруков, 9. Карагарен

ЦСКА – СОФИЯ: 1. Бусато, 2. Матей, 6. Петров, 5. Де Нойер, 19. Турицов, 3. Жеферсон, 15. Вион, 26. Марселино, 11. Туфегджич, 21. Юга, 9. Назон

Снимки: Борислав Цветанов