Безгрешната серия на Паляците в НАЛБ продължава

Отборът на Паляците добави още една доминантна победа към своя актив във Втора дивизия на НАЛБ. Емблематичният тим записа петия си пореден успех в първенството, след като се справи с Фантомс с крайното 93:75 в двубой от шестия кръг.

Така Паляците отново оглавяват временното класиране на дивизията с баланс от 5-1 и мач повече от непобедения Балканъ (5-0). Фантомс пък все още търси първата си победа за сезона, като отборът е с актив от 0-5.

Боян Гагов поведе победителите с 34 точки, 10 борби и 6 асистенции при 15/21 стрелба от игра. Христо Владимиров допринесе за успеха с 25 точки, 7 борби и 7 асистенции, Иван Иванов приключи с 14 точки, 13 овладени топки и 7 завършващи подавания, а Джордже Даскалович се отчете с 10 точки и 9 борби.

За Фантомс най-резултатен бе Деян Вълчев с 25 точки, докато Илиян Павлов и Калин Костадинов (10 борби) нанизаха по още 12.

Дървоядите също вече дават да се разбере, че имат големи амбиции за настоящия сезон. Отборът записа четвъртата си поредна победа и остава непобеден във Втора дивизия, след като надигра Карлсберг с 90:71 в среща от петия кръг на шампионата.

Така тимът застава на третото място в таблицата с баланс от 4-0, докато отборът на Карлсберг пък заема десетата позиция с актив от 1-2.

Васил Колчев завърши с 18 точки за победата на Дървоядите. Нелсон Бориславов добави дабъл-дабъл от 17 точки и 14 борби, Даниел Диков приключи с 16 точки и 6 асистенции, Бойко Иванов прибави 11 точки и 16 борби, а Георги Гаджев се отчете с 10 точки и 9 овладени топки.

Мартин Димов водеше Карлсберг с 22 точки и 9 борби. Никола Михайлов допринесе с 13 точки и 12 борби, а Константин Маринов и Денис Христов отбелязаха по 11 точки.

Силният старт на сезона за Скай Уокърс продължава с третата поредна победа на тима във Втора дивизия. Възпитаниците на Христо Бакалов надделяха над Бом Бок с 84:61 в среща от петия кръг.

По този начин Скай Уокърс застава на четвъртото място във временното класиране с актив от 3-1, докато Бом Бок е седми в таблицата с баланс от 1-4.

Николай Петков бе най-резултатен за победителите с дабъл-дабъл от 28 точки, 16 борби и 6 асистенции. Мартин Механджиев добави още 24 точки, 7 овладени топки и 8 завършващи подавания, Найден Найденов отбеляза 16 точки, а Боян Вълчев реализира 11.

Николай Мораров бе над всички за Бом Бок с 15 точки и 17 борби. Теодор Тодоров и Станислав Матеев вкараха по още 13 точки, като вторият овладя и 12 борби.

КЛАСИРАНЕ

Снимка: НАЛБ