Туомас Самелвуо: Денис Карягин е млад играч с голям потенциал! Надяваме се талантът му да избухне в ЗАКСА

Новият финландски старши треньор на победителя в Шампионската лига ЗАКСА (Кендженджин-Козле) Туомас Самелвуо говори специално пред колегата Гжегож Войнаровски от Sportowefakty.wp.pl за тима и предстоящото пред отбора, както и за национала Денис Карягин.

Днес ЗАКСА излиза срещу вицешампиона Ястрежебски Венгел от 19,00 часа в битка за Суперкупата на Полша.

Туомас Самелвуо бе попитан:

“Чувствате ли, че този успех ще бъде по-труден за вас, отколкото за вашите предшественици? ЗАКСА се счита за по-слаба от предишните години.

Привличането на Денис Карягин на мястото на Камил Семенюк е трансфер, който беше по-скоро осмиван, отколкото възхваляван?”

“Камил Семенюк е един от най-добрите, ако не и най-добрият посрещач сред волейболист в света в момента. Това са фактите! Невъзможно е да го заменим, дори не сме се опитвали да го направим”, заяви Туомас Самелвуо.

“Денис Карягин е млад играч с голям потенциал. Надяваме се талантът му да избухне в нашия отбор”, категоричен бе Самелвуо, който изведе Русия до сребърните медали на Олимпийските игри в Токио 2020.

“Какъв отбор е ЗАКСА от няколко сезона? Един, в който играчите процъфтяват. Това е мястото, където те отиват, за да играят на много високо ниво. Това е политиката и идентичността на клуба. Колкото до мнението за Денис Карягин, хубаво е, че се заговори за него, защото това доказва популярността на волейбола.“

“Клубът, който спечели Шампионската лига, просто взема назаем играч от средностатистическия италиански отбор. Не мислите ли, че феновете очакваха нещо повече?”, попита отново Войнаровски.

“Напълно ги разбирам. Всички очакваха да дойде волейболист с голямо име, готов да играе в клуб като ЗАКСА. На хартия не изглеждаме като най-силния отбор в Европа или дори в Полша. Не става въпрос само за Денис Карягин. Норберт Хубер все още се възстановява от контузията си, Кжиштоф Рейно премина в Заверче. И когато отборът се смени, той трябва да се реформира”, добави Туомас Самелвуо.