Ванева и Константинова започнаха с победи на международния турнир по тенис за жени в Созопол

Участващите с „уайлд кард“ Зиновия Ванева и Йоана Константинова се класираха за втория кръг на международния турнир по тенис за жени на твърда настилка в Созопол с награден фонд 25 хиляди долара.

Държавната шампионка на открито за този сезон Ванева елиминира с 6:3, 3:6, 6:4 Екатерина Овчаренко (Русия), „щастлива губеща“ от квалификациите. За място на четвъртфиналите тя ще играе срещу номер 4 Кристина Дмитрук (Беларус).

15-годишната националка Константинова пък отстрани без особени затруднения Люси Нгуйен Тан (Франция) с 6:0, 6:4.

  

Друга 15-годишна националка Росица Денчева загуби от квалификантката Катарина Стрешнакова (Словакия) със 7:5, 3:6, 6:7(1) след три часа игра в оспорван мач с общо 18 пробива. Българката пропиля аванс от 3:1 гейма в решителния трети сет, а след това съперничката й сервираше за мача при 5:4, но не успя. В последвалия ключов тайбрек Стрешнакова направи серия от шест поредни разигравания, за да триумфира.        

Още четири българки започват участието си в основната схема утре. Шампионката от надпреварата от същия ранг в Созопол през миналата седмица Денислава Глушкова ще срещне поставената под номер 3 Ирина Хромачова (Русия), а шестата в схемата Гергана Топалова ще се изправи срещу Елена Малигина (Естония).  

Получилата „уайлд кард“ Елизара Янева ще излезе на корта срещу Илона Гиороайе (Румъния), а квалификантката Даря Шаламанова ще стартира също срещу румънка – Андреа Присъкариу.

В надпреварата на двойки сестрите Елеонор и Вержини Чакърови се класираха за четвъртфиналите след успех срещу французийките Сара Чакаревич и Алис Рам с 6:3, 1:6, 11-9.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.