Спартак излъга Черноморец в Ботевград

Отборът на Спартак Плевен се класира за финала на приятелския турнир в памет на Георги Христов. Възпитаниците на Тодор Тодоров спечелиха срещу Черноморец само с една точка разлика – 86:85, в първия полуфинал в зала “Арена Ботевград”. 

Така тимът си осигури място в спора за трофея, като съперник на плевенчани на финала ще бъде един измежду Балкан и Пелистер, които играят един срещу друг в момента.

Спартак и Черноморец изиграха много равностоен двубой, който бе решен в последните секунди.

Символичните домакини имаха аванс от шест точки при 84:78 с оставащи две минути до финалната сирена, но бургазлии осъществиха пълен обрат при 84:85 чрез Мунис Туту, Георги Боянов и Николай Титков. В крайна сметка обаче успешно поднасяне на Николай Стоянов реши изхода на двубоя в полза на Спартак за 86:85.

Цветомир Чернокожев бе най-резултатен за победителите с 20 точки и 9 борби. Николай Стоянов допринесе с 16 точки, а Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и Ивко Ивков вкараха по 11 точки всеки.

Георги Боянов завърши с 22 точки и 6 борби за Черноморец. Мунис Туту прибави 20 точки, 7 борби и 10 асистенции, а Симеон Лепичев и Николай Титков нанизаха по 13 точки.