Треньорската комисия дава втори шанс за треньорите

Треньорската комисия към Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол) въведе втора възможност за треньорите, пропуснали националния семинар през юли. Те трябва да посетят поне четири тренировки на отбор, участващ в първенствата на НБЛ или А група при жените. 

Това трябва да стане до 15 октомври, обявиха от комисията. 

БФБаскетбол организира на 30 и 31 юли треньорски семинар, който бе задължителен за всички главни, старши, помощник треньори и инструктори по баскетбол, независимо с какви отбори работят, включително и за тези от НБЛ, и ББЛ.

Над 170 специалисти посетиха заниманията през лятото. Заради задължителния статут на явяването и преминаването на обучение през сезона, Треньорската комисия реши да даде нова възможност на пропусналите семинара през юли. 

„Даваме възможност за тези колеги, които по уважителни причини не успяха да са с нас през лятото. Те трябва задължително да посетят 4 тренировки на отбор от НБЛ или отбор от женско първенство А група до 15.10.22 г. Само след това ще им бъде разрешено да картотекират отборите си, с които работят в клубовете и да участват в първенствата“, обясни методистът към БФБаскетбол Петър Клечков.