Кралят на Испания награди Рафаел Надал

Кралят на Испания Фелипе VI връчи наградата Camino Real на Рафаел Надал във вторник в Университета в Алкала де Енарес. 36-годишният тенисист съобщи новината в профила си в социалните мрежи.

“Благодаря ви, Ваше Величество, за присъствието. Благодаря и на президента и членовете на Консултативния съвет, директора и членовете на Академичния съвет на Института Франклин, на комисията за подбор, които решиха ми присъдят наградата.

Надявам се да бъда и да остана пример за испанските ценности, като остана верен на своя балеарски и майоркански произход“

За мен е чест и голяма радост да получа наградата Camino Real, която има голямо историческо значение. Това е признание за работата ми в света на тениса, както и за страстта ми към този спорт, като пренасям работата и страстта си отвъд границите на страната ни”, написа испанецът в “Инстаграм”.

Испанският крал Фелипе VI ще приеме днес в двореца „Паласио де ла Сарсуела“ и 19-годишния Карлос Алкарас, който спечели титлата от Откритото първенство на САЩ този месец.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.