Головкин не се притеснява от заканите на Канело

Генадий Головкин оцени шансовете си срещу Саул Алварес – Канело преди мача помежду им в Лас Вегас утре сутринта. Двубоят за световните титли в суперсредна категория ще затвори трилогията между двамата боксьори. 

“Всичко е възможно. Това е бокс.

Аз и Канело сме на друго ниво спрямо останалите в категорията. Понякога хората не го разбират и си задават въпроси от типа на “Защо не го прати в нокдаун?” Момчета, това е най-високото ниво! И двамата се познаваме повече от добре и сме наясно какво ще прави другият. Затова е трудно”, коментира Головкин. 

Тази нощ двамата преминаха кантара преди битката в “Т-Мобайл Арена”. 32-годишният Алварес тежи 75,9 кг. Неговият съперник Головкин се оказа малко по-тежък – 76,1 кг. 

Казахстанецът отказа да коментира заканите на Алварес, че ще го нокаутира. 

“Той може да не е забелязал нищо в погледа ми, но ще види какво ще се случи утре. Искам да спечеля с нокаут. Знам, че няма да е лесно, защото противникът ми също е голям боксьор. Но целта ми е да сложа край на мача колкото се може по-рано”, заяви Алварес. 

В същото време ММА легендата Хабиб Нурмагомедов подкрепи 40-годишния Головкин. 

“Успех, Гена. Направи го заради своите фенове”, написа Орела в социалните мрежи.

Канело има 61 професионални двубоя, като е постигнал 57 победи (39 нокаута), допуснал е 2 поражения и има 2 равенства. Головкин е с 44 професионални битки, 42 от които спечелени (37 нокаута), а единствените му загуба и равенство са в предишните сблъсъци с Канело.