Звездата на Германия се завръща в Лейкърс

Направилият фурор на ЕвроБаскет 2022 германски гард Денис Шрьодер отново ще се състезава за Лос Анджелис Лейкърс. Звездата на Бундестима подписва договор за една година с “езерняците”, завръщайки се в Ел Ей за своя втори период след сезон 2020/2021.

29-годишният плеймейкър прави невероятно Европейско първенство, на което е сред лидерите при реализаторите и подавачите. Шрьодер записва средни показатели от 21.6 точки и 7.3 асистенции на шампионата на Стария континент, като изявите му в елиминационната фаза явно са оставили чудесно впечатление у ръководството на Лейкърс.

Шрьодер първо вкара 22 точки на Черна гора на осминафиналите, а след това бе в основата на сензационната победа над Гърция, след като завърши с 26 точки и 8 асистенции. Тази вечер гардът отново демонстрира на какво е способен с още 30 точки и 8 завършващи подавания срещу Испания, които обаче не стигнаха на Германия да елиминира световния шампион на полуфиналите.

За последно 185-сантиметровият гард игра за Хюстън Рокетс през втората половина на миналия сезон, като за 15 двубоя записа средно по 10.9 точки и 5.9 асистенции, преди кампанията му да приключи преждевременно заради травма в рамото.