Везенков за Европейското: Няма какво да губим, трябва да се наслаждаваме, че сме там

Мъжкият национален отбор по баскетбол победи Румъния във втория мач от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година. Преди това обаче „лъвовете“ ще вземат участие на ЕвроБаскет 2022 в Грузия (1-18 септември). Ето как най-добрият български баскетболист Александър Везенков коментира участието на тима на големия форум в Тбилиси и успеха над северните ни съседи.

„Казах на момчетата преди мача, че Румъния е много сериозен отбор.

Аз се учудих как паднаха от Португалия с толкова голяма разлика. Мисля, че първата и третата част играхме много добре, поведохме дори с 20 точки, но това отпускане се надявах да не коства накрая. Мисля, че свършихме нашата работа, но трябва да видим нашата игра, защото ни предстои да играем с много силни отбори и много класни, които наказват всяка една грешка, а ние днес направихме много от тактическа гледна точка. Имаме малко време да починем, да поработим. Имаше малко напрежение, защото тези мачове трябва да се печелят. Сега отиваме на едно първенство, на което няма какво да губим и просто трябва да се наслаждаваме, че сме там.

Познавам Дий и знам, че се мотивира на важните мачове. Мисля, че ще е готов за мачовете на Европейското първенство. 

Ето, днес от Емо Стоилов и Андрей Иванов аз съм изключително доволен, защото те влязоха вътре, правиха каквото им казва треньорът, сбориха се, играха на изключително добро ниво. Нямаме много високи момчета за съжаление и трябва да ги използваме, защото всеки един отбор, от тези които ще срещнем има много класен център. 

Колкото и да играем с две четворки, колкото и да използваме разни трикове, ако нашите центрове не са готови да помогнат за минутите, които са на терена, няма да имаме много голям шанс, но днес те показаха, че могат да се справят и съм много радостен за тях двамата специално.“, заяви звездата на националния отбор.