Битката за Тракия заварва Берое и Ботев в трудна ситуация

Отборите на Берое и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в мач от петия кръг на efbet Лига. Дербито на Тракия намира двата тима в тежка позиция от началото на шампионата и един успех в регионалната битка може даде живец на победителя. Срещата е от 21:00 часа на стадион “Берое” в Стара Загора.

Към момента Берое се намира на 11-а позиция в класирането с актив от четири точки.

Играчите на Петър Хубчев победиха Ботев (Враца) в първия кръг на надпреварата, след което регистрираха три загуби и едно равенство – срещу Локомотив (София).

Ботев (Пловдив) от своя страна е в сериозна криза и се намира на дъното на класирането с четири загуби и все още нула точки. “Канарчетата” загубиха от Хебър, Ботев (Враца), Арда и Локомотив (София). Мачът ще бъде дебют и за новия старши треньор Желко Копич, който замени Азрудин Валентич на поста.

Последният двубой между двата тима бе на практика финалът на предишния шампионат. Берое и Ботев играха в плейофа за определяне на еврочуастника. Тогава “канарчетата” победиха с 2:1 и взеха визите за Лигата на конференциите.

По време на редовния сезон пък Ботев взе една победа със същия резултат – 2:1, а един двубой завърши при равенство 1:1.

БЕРОЕ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Караджов; Д. Стоянов, С. Николов, Д. Пиргов, Рука; Юсеин, Анисе; С. Георгиев, Тунгара, Траоре; Луизиньо
Старши треньор: П. Хубчев

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Ханкич; Пунчец, Супрайен, Генев; Ману, Рабей, Д. Тонев, Конате; Току, Брахими; Бароан
Старши треньор: Ж. Копич

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: „Берое“, Стара Загора
НАЧАЛО: 21:00 часа