Ръдукану започна с успех във Вашингтон

Британката Ема Ръдукану се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка във Вашингтон (САЩ) с награден фонд 251750 долара.

Поставената под номер 2 Ръдукану се справи с преминалата през квалификациите представителка на домакините Луиза Чирико с 6:4, 6:2 и започна успешно Северноамериканското тенис лято, което през миналия сезон за нея завърши с титла на Откритото първенство на САЩ.

„Определено се чувствам много добре, че започвам с победа тук във Вашингтон. Това е първият ми мач след „Уимбълдън“ и не съм играла много през тази година, затова съм доволна от този успех. Всеки първи кръг е предизвикателство, особено когато не си в оптимална игрова форма. Много е важно да се справиш с малките неща, да останеш спокоен“, коментира британката.

За място на четвъртфиналите Ръдукану ще срещне колумбийката Камила Осорио, която елиминира участващата с „уайлд кард“ шампионка от Откритото първенство на Австралия за 2020 година София Кенин (САЩ) със 7:6(2), 6:1.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.