Очаквайте на живо: България U20 – Финландия U20 (гледайте тук)

Младежкият национален отбор на България по баскетбол се изправя срещу Финландия в последен двубой от четвъртфиналната фаза на Европейското първенство в Дивизия „Б“, което се провежда в Тбилиси. Мачът започва днес от 20:15 часа българско време, а при победа селекцията на Георги Младенов ще се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу Швеция или Исландия. 

Както е известно, „лъвчетата“ спечелиха своята група „C“, макар и с доста сериозен късмет. Националите ни записаха две отлични победи за старт на шампионата – над Латвия със 72:64 и над Унгария със 73:54, но в последния си мач спукаха гуми, допускайки поражение от Ирландия със 72:75.

Загубата от ирландците можеше да се превърне в много по-изразителна, но поради факта, че те се нуждаеха от успех със значителна разлика, българският отбор успя да стопи изоставането си в края на редовното време и да окупира първото място в групата.

Финландия показа страхотен баскетбол до момента на първенството и съвсем заслужено завърши на второ място в група „D“, веднага зад лидерите и основни фаворити за промоция в Дивизия „А“ – Сърбия. Именно „плавите“ нанесоха единственото поражение на скандинавците – 68:74 в полза на западните ни съседи. Иначе, Финландия победи Швейцария, Словакия и Албания по пътя към елиминационната фаза в Тбилиси.