Атака като по учебник

Младежкият национален отбор на България записа втората си поредна победа на Европейското първенство в Дивизия “Б” в Тбилиси. Селекцията на Георги Младенов надделя над Унгария със 73:54 и по този начин запази първото си място в групата с перфектен актив от 2-0.

“Лъвчетата” не влязоха в мача по най-добрия начин и отново се наложи да изостават след едно полувреме игра, както се и случи в откриващия мач срещу Латвия. През вторите 20 минути обаче националите ни излязоха мотивирани до краен предел и отблъснаха съпротивата на “маджарите”.

Най-красивото отиграване, което България U20 сътвори във вчерашния двубой, бе страхотно проведена атака, която направи резултата 66:48 в полза на “лъвчетата” в средата на последната четвърт и до голяма степен подсигури победата на тима ни. Със само три паса Константин Костадинов, Берк Мехмед и Дамян Минков матираха защитата на унгарците, а капитанът Емил Стоилов се погрижи да разтресе коша на съперника. Отлично проведеното нападение може да видите в прикачения видеоклип (3:57 минути).

“Да, това е нещото, което искаме да виждаме”, написа бившият капитан на мъжкия национален отбор Павел Маринов в социалните мрежи относно успешно завършената атака.

В сряда от 15:45 часа момчетата на Георги Младенов се изправят срещу Ирландия в последния си мач от група “C”. Ако го спечелят, националите ще си осигурят първото място в крайното класиране.

Снимка: ФИБА