Без изненади в турнира за Купата на НАЛБ

Отборът на Мечките записа първа победа в турнира за Купата на НАЛБ. В двубой от група “A” тимът използва ръстовото си предимство, което бе в основата на успеха с 90:48 над дебютанта Дъ Блек Мамбас. 

Дани Ватков завърши с дабъл-дабъл от 36 точки и 21 борби плюс 6 чадъра за победата на Мечките. Иво Георгиев прибави 20 точки и 15 борби, докато Веселин Миньов бе точен с 14 точки и 13 овладени топки.

Виктор Петров записа 11 точки и 13 борби за “черните мамби”, докато капитанът Симеон Лозанов се отчете с 10 точки и 5 борби.

В среща от същата група Лено не остави шансове на Фантомс, побеждавайки го със 79:54. По този начин тимът на Любомир Церковски записа втората си победа в надпреварата и оглави потока с актив от 2-0, оставяйки зад себе си Фантомс, Мечките и Дъ Блек Мамбас.

Минко Цветанов бе най-резултатен за Лено с 22 точки. Виктор Митев се отличи с трипъл-дабъл от 21 точки, 12 борби и 10 асистенции, Костадин Костов записа 15 точки и 14 борби, а Дилян Барбов вкара още 13 точки.

За Фантомс Владимир Гулев наниза 13 точки и овладя 12 борби.

В най-интересния мач от вчерашния ден отборът на Армада се справи с новака Хюстън Бъкетс. Възпитаниците на Николай Николов постигнаха първи успех в турнира за Купата, след като надделяха над хасковския тим със 74:66. 

Така след изиграването на първите мачове от група “Б” отборите на Роботите и Армада са съответно на първо и второ място с актив от по 1-0, докато Хюстън Бъкетс остава временно на трета позиция. Четвъртият отбор в потока е Джедай Мастърс, който днес ще изиграе първия си мач в турнира срещу Роботите. 

Димитър Любенов приключи с 20 точки, 6 борби и 6 асистенции за победата на Армада. Веселин Добрев допринесе с 14 точки, Петър Петров се разписа с 13 точки, като отбеляза важни тройки в последната четвърт, а Георги Банчев също вкара 13 точки, към които добави и 9 борби.

Павел Спасов завърши с 22 точки и 7 борби за Хюстън Бъкетс, докато Филип Филипов оформи мощен дабъл-дабъл от 15 точки и 25 борби. 

Снимка: НАЛБ