Невероятна драма прати Аутбрейк на финал в НАЛБ

В един от мачовете на сезона в НАЛБ отборът на Аутбрейк си осигури място в битката за титлата в Четвърта дивизия. Въпреки че пропиляха 25-точков аванс в хода на двубоя, първенците от редовния сезон показаха хладнокръвие и концентрация в ключовите моменти, за да сломят Флай-Бай с крайното 82:81, чрез което спечелиха полуфиналната серия с 2-1 победи.

Така финалът в Четвърта дивизия вече е оформен – Аутбрейк ще се изправи срещу Армада в директен спор за титлата между два от отборите, които дебютират в първенството именно през настоящия сезон.

Отборът на Флай-Бай показа изключителна непримиримост и заслужава единствено поздравления за това, че навакса толкова сериозен пасив, като дори в края имаше всички шансове да отмъкне победата под носа на своя съперник.

Възпитаниците на Теодор Велчев губеха с 25 точки при 64:39 в полза на Аутбрейк в края на третата четвърт, но чрез три поредни тройки и още два успешни наказателни изстрела на Георги Тунев тимът на Флай-Бай загатна, че нищо не е свършило в двубоя, след като скъси дистанцията до 10 точки при 66:56.

Към отличния Тунев се присъедини и лидерът на тима Борис Матраков, който също възвърна увереността си. Благодарение на точен изстрел от тройката крилото заличи пасива на своя отбор и дори го изведе напред при 74:75. Последва размяна на кошове от двете страни, след което Страхил Марчев донесе аванс от три точки на Флай-Бай при 76:79 на влизане в заключителните две минути от редовното време.

Отборът на Аутбрейк обаче контрира с тройка от Пламен Бауренски, а след като Матраков отново възстанови преднината от две точки на символичните гости, Александър Христов също реализира от далечна дистанция за 82:81. Последната минута от финалния период бе изключително хаотична, като баскетболистите на Флай-Бай направиха няколко грешки в офанзивен план и поради това не успяха да сътворят сензационния обрат – краен резултат 82:81 в полза на Аутбрейк.

Александър Христов поведе реализаторската колона за Аутбрейк с 21 точки, 12 борби и 6 асистенции. Иван Иванов наниза още 16 точки, Пламен Бауренски се отличи с 14, а Маргарит Рунев прибави 13 точки и 7 борби от резервната скамейка.

Борис Матраков бе най-резултатен за бронзовите медалисти с 31 точки, 14 борби и 6 асистенции. Георги Тунев завърши с 22 точки, 5 борби и 6 асистенции, като на практика върна отбора си в мача с много важни стрелби в последната четвърт. Тодор Димитров се разписа с още 11 точки за Флай-Бай.

Снимка: НАЛБ