Надал: Не мога да продължавам в това състояние

Рекордьорът по титли на “Ролан Гарос” и в “Големия шлем” Рафаел Надал заяви, че следващите дни ще бъдат съдбоносни за кариерата му след историческия 14-ти триумф в Париж.

На церемонията по награждаването му Матадора предизвика бурни викове на подкрепа и овации, казвайки, че ще продължи да се бори, въпреки че не знае какво ще се случи в бъдеще. Впоследствие пред националната френска телевизия на родния си испански език той даде малко повече подробности.

“Естествено, не можеш да печелиш тези велики турнири без болки и страдание, но ежедневието ми е много трудно.

Хубави са моментите на победи и на печелене на трофеи, но вкъщи с болките в крака е много трудно. Екипът ми ми помага да се справя с положението.

Най-трудният момент на “Ролан Гарос” тази година беше след края на втория кръг срещу Корентен Муте. Когато се прибрах в хотела, вече не можех да ходя, честно казано. Късметлия съм, че докторът ми успя да ми помогне. Нито един друг играч не му е създавал толкова работа, колкото аз сега.

Играх с изтръпнал крак, блокираха ми нервите и не съм го усещал оттогава, това беше единственият начин да мога да играя. 

Говорили сме с няколко лекари и имаме няколко варианта, така че в следващите дни ще пробваме лечения, които да ми позволят да продължа да играя. Но при сегашното положение това ще е невъзможно”, каза 14-кратния шампион на “Ролан Гарос”.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.