Битката за Тракия ще определи последния ни участник в евротурнирите

Днес ще се изиграе последният мач за сезона в професионалния футбол в България. Ботев (Пловдив) и Берое се изправят един срещу друг в плейоф за определяне на третия участник от efbet Лига в Лигата на конференциите. “Канарчетата” спечелиха бронзовите медали в първенството и са много близо до това да се завърнат на европейската сцена след пауза от 5 години. Заралии стигнаха до решителния сблъсък благодарение на седмото си място в крайното класиране и не крият амбициите си да завършат триумфално една кампания, която в по-голямата си част беше изпълнена с трудности.

 

По регламент домакин на плейофа ще е отборът, играл в първата шестица, т.е. Ботев. “Жълто-черните” са почти безгрешни в Коматево и през сезона само шампионът Лудогорец спечели повече точки на собствен терен. Берое рядко стигаше до трите точки извън Стара Загора, като от началото на годината го направи само веднъж – срещу изпадналия Царско село. 

В редовния сезон Ботев надви Берое с 2:1 у дома, като точни за пловдивчани бяха Емануел Току и Па Конате, а за гостите се разписа Александър Цветков. Двубоят в Стара Загора завърши 1:1 с попадения на Джонатан Перейра за Берое и Реда Рабей за Ботев. 

Наставникът на “канарчетата” Азрудин Валентич до последно ще се колебае кой измежду Антоан Бароан и Мохамед Брахими да води атаката, но с по-големи шансове е бившият футболист на Пирин. Зад него ще играят Тодор Неделев и Емануел Току, а по-дефанзивни функции в средата на терена ще имат Дилан Мертенс и Реда Рабей. По фланговете ще започнат Джеймс Ето’о и Па Конате. 

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев няма да може да разчита само на контузения Кийлън Лебон. Опитният специалист ще пусне в предни позиции Алиун Фал, подкрепян от Абубакар Тунгара, Давиде Мариани и Даниел Генов. Двойка дефанзивни халфове ще са Симеон Мечев и бившият футболист на Ботев Серкан Юсеин. 

Началото на мача е в 18:30 часа, а съдия ще е Драгомир Драганов. 

еfbet Лига – плейоф за Лигата на конференциите:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – БЕРОЕ 

Вероятни състави: 

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Пунчец, Супрайен, Генев; Ето’о, Мертенс, Рабей, Конате; Току, Неделев; Брахими 
Старши треньор: А. Валентич 

БЕРОЕ (4-2-3-1): Ганев; Фуртадо, Динков, Бен Юсеф, Джонатан; Юсеин, Мечев; Тунгара, Мариани, Генов; Фал 
Старши треньор: П. Хубчев 

СЪДИЯ: Д. Драганов 
СТАДИОН: “Ботев 1912” 
НАЧАЛО: 18:30 часа

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Снимки: Sportal.bg