Mercedes-Maybach показа най-луксозната S-класа: Злато, кожи и шампанско СНИМКИ

На Лазурния бряг, на изложението Art of Desire, компанията Mercedes-Benz представи концепта Mercedes-Maybach Haute Voiture, който олицетворява върховния лукс и богатство.

Представеният автомобил е най-луксозният седан Mercedes-Maybach до момента. Наречен е Haute Voiture, като препратка към Haute Couture (висша мода), откъдето дизайнерите са черпили вдъхновение.

Седанът получава специален цвят на каросерията, разкошен интериор с кожа Nappa, плат букле, бяла изкуствена кожа и акценти от розово злато.

Капакът на двигателя, покривът и колелата са с тъмно синьо гланцово покритие, което се съчетава с розовия оттенък на долната част на каросерията.

Същата цветова схема е приложена и в луксозния интериор, който прави изложения автомобил толкова специален: по-голямата част от интериора е тапицирана с бяла кожа Nappa, а вратите са завършени с плат букле с шарка в синьо, бежово и розово.

Същата тъкана шарка може да се види и върху облегалките за глава и долната част на седалките.

Розово-златистите акценти и пухкавата изкуствена кожа, използвана в панелите на вратите, възглавниците и дори постелките, придават екстравагантност на декора – дали този непрактичен елемент ще се появи в ограничената пазарна версия, не е ясно. Бяла кожа е използвана и в чантите, които се предлагат заедно с луксозния седан.

На мултимедийната система MBUX също е обърнато същото внимание, а някои от елементите на интерфейса са „оцветени“ в цвета на благородния метал в салона. Последният щрих е чифт чаши за шампанско в същия златист цвят.

Няма информация за техническото оборудване на Haute Voiture. По всяка вероятност той ще се задвижва от шестлитров V12 битурбо двигател, също като специалната версия Project Maybach, създадено в сътрудничество с дизайнера на Off-White Върджил Абло.

Продажбите на лимитираната серия седан ще започнат през 2023 г. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!