Сериозен интерес за новия сезон в НАЛБ (всички отбори до момента)

Общо 43 отбора до този момент са изявили желание да вземат участие в новия сезон 2022/23 в Националната аматьорска лига по баскетбол. Ръководството на лигата обяви на официалния си сайт, че пет нови отбора са декларирали участието си към шампионата от новия сезон – Бер-Хелла, София Армада, Хюстън Бъкетс, Дъ Блек Мамбас и Гоуст Болърс. Записването на нови тимове продължава, като повече информация за него може да намерите ТУК.

“От Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим, че почти всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ за сезон 2021/2022, декларираха, че ще продължат да бъдат част от първенството на НАЛБ и през сезон 2022/2023.

Освен това, вече има и нови отбори, които се записаха за участие през следващия сезон. Щастливи сме, че толкова много отбори искат да бъдат част от НАЛБ! 

На вашето внимание представяме списък със записаните до момента отбори за първенството на НАЛБ за сезон 2022/2023: 

ФитСпо Баскет 
Балкан Ботевград 
Роботите 
Ботев 2012 
Ероус 
Стрийт Бенгърс-Даро Части 
Фактор 
ТН Машини 
Джобтайгър Дюдс 
Дъ ЕкспендаБолс 
Бай Дъ Уей 
Дървоядите 
Монстарс 
Кучетата от Младост 
Карлсберг 
Лено 
Ликуифайд 
Паляците 
Фантомс 
ЛА Бейкърс 
Бом Бок 
АК-47-ърс 
Спейс Джемс 
Скай Уокърс 
Балканъ 
Пистолет 
Джедай Мастърс 
София Уориърс 
Кралете 
Мечките 
Аутбрейк 
Армада 
Движи Се-Проензи 
Флай-Бай 
Болърс 68 
Драгънс 
Чармър Рейвънс 
Хобитите 
Бер-Хелла 
София Армада 
Хюстън Бъкетс 
Дъ Блек Мамбас 
Гоуст Болърс 

До момента има записани 5 нови отбора. Засега общата бройка на заявилите/деклариралите участие за първенството на НАЛБ през сезон 2022/2023, е 43. Интерес от страна и на още нови тимови съвсем не липсва, като след края на записването за турнира за купата на НАЛБ за сезон 2021/2022, предстои да обявим и крайните срокове за нови отбори за следващия сезон. 

По традиция предстоят специални изненади за първите, заявили участие през следващия сезон. 

Няма отбор от четвърта и трета дивизия, който да е декларирал, че се отказва да се бори за участие в по-горна дивизия. От втора дивизия пък има само 3 отбора, които се борят за участие в първа дивизия – Джобтайгър Дюдс, Дъ ЕкспендаБолс и Бай Дъ Уей. 

Имайки предвид факта, че през последните сезони желаещите за участие в първа дивизия са сравнително малко, е възможно да бъде гласувано намаляване на участващите отбори в първа дивизия до 8 или 10 с цел двубоите в дивизията да бъдат по-оспорвани и интригуващи. Както знаете, през настоящата кампания отборите в първа дивизия са 11, тъй като нямаше 12-и желаещ за участие в дивизията. Освен това, единадесетият желаещ на практика беше последният отбор в четвърта дивизия за сезон 2020/2021. По всяка вероятност предстои да бъде гласувано и да не може да се прескачат дивизии, за да се елиминира неприятният ефект от участието на тимове, които не са извървели необходимия път в развитието си, за да се състезават на съответното ниво. 

Имаме абсолютна готовност да окажем пълно съдействие както на всички отбори, които продължават участието си в НАЛБ и през следващия сезон, така и на всички потенциални нови отбори. 

От НАЛБ благодарим още веднъж за доверието! Радваме се, че продължаваме да градим заедно и през сезон 2022/2023. А това, което изградихме от 2011 година досега без каквато и да е външна подкрепа определено е всичко друго, но не и малко. 

Поредното доказателство, че си струва обаче е тук. Благодарим! 

Защото обичаме това, което правим! 

От любов към играта!”, написаха от НАЛБ в официалния си сайт.

Снимка: НАЛБ