Скандал! Петков заловен да си прави ПР с двата правителствени самолета и спасените моряци

Министър-председателят Кирил Петков е използвал и двата правителствени самолета, за да си направи ПР със спасените български моряци от кораба „Царевна“ в Мариупол, които кацнаха вчера във Варна, пише epicenter.bg.
 

Той първи слезе от правителствения Еърбъс A319, с който се прибраха българите от Сочи, което накара мнозина да си помислят, че премиерът е летял с него да вземе моряците.

В социалните мрежи се разпространяват графики, които показват, че Петков е вдигнал от София малкия правителствен самолет „Фалкон“, с който сам е отишъл във Варна, а там се е прекачил в Еърбъса на моряците, от който слезе за пред медиите ухилен първи по стълбичката, пише .

„Понеже от малък обичам да ровя в информация, та се загледах вчера в шоуто с посрещането, което ни спретнаха и ми стана интересно.

Оказва се, че нашият хвалипръцко не е ходил със самолета да взима моряците от Украйна, ами от София специално е вдигнат втория правителствен самолет – Фалкон, с бордови номер LZ-001, каца във Варна, идва Ербъса (бордови LZ-AOB) с моряците, нашата звИздЪ се качва на борда, прави се на интересен и слиза като главна стюардеса.

След което и двата самолета се отправят за София.
Ето така се харчат парите ни за евтин PR.

И понеже обичам принципа „казал, показал и доказал“, ето инфото от флайтрадара от вчера“, пише Станислав Пеев във фейсбук профила си.

Какво писа в понеделник сутринта бе съобщено, че правителственият Еърбъс A319 е излетял в 9 ч. към Сочи, за да прибере моряците.

По същото време, в 9 ч. в Министерски съвет започна държавна координационна среща по въпросите на безопасността на движението, открита от Петков.

Еърбъсът с моряците кацна на летище Варна около 13 ч. и Кирил Петков бе първият, който телевизиите показаха да слиза по стълбата на сомалета.

Явно премиерът, който преди това е пристигнал с Фалкона от София, във Варна се е качил на борда, преди журналистите да бъдат пуснати на пистата, за да се появи от вратата на самолета в ролята си на спасител.