Чимаев и Бърнс си стиснаха ръцете зад сцената

Хамзат Чимаев проведе една от най-трудните битки в кариерата си. 27-годишният чеченец премери сили с Гилърт Бърнс в полусредна категория на UFC 273, което се проведе във Флорида. Срещата им беше брутална и Дейна Уайт я избра за бой на вечерта.

Чимаев успя да прати Бърнс в нокдаун в първия рунд, а във втория падна в нокдаун и се размина на косъм от нокаута.

В третия рунд битката беше равностойна с малко предимство за Чимаев. Боя стигна до решение, което беше единодушно за чеченеца.

Хамзат остана непобеден в ММА и вече е с рекорд 11-0 в клетката. Веднага след битката Чимаев и Бърнс се видяха зад сцената и си стиснаха ръцете. Ето какво сподели Чимаев за кратката среща с Бърнс зад сцената във Флорида:

„Говоря за всички момчета в UFC и хората си мислят, че не ги уважавам. Опитвам се да си играя с умовете им и да ги накарам да грешат. Обичам тази простотия. Гледам от дълго време UFC. 

Опитвам се да науча нещо от всичко. Уважавам моите опоненти. Всеки се бие за семейството си. Беше ми трудно да се бия с него, защото преди боя видях децата му. 

Започнаха да ме разпитват. Казах си, че не искам такава простотия. Не ми трябва да се бия с бащата на някого. Аз искам да се бия с някой убиец като мен. След битката отидох при него и се видяхме. 

Извиних се за моите удари и му казах, че го уважавам. Бием се за семействата си и за забавлението от това.“ / mma.bg