Специалист разкри как украинските хеликоптери са успели да пробият до Белгород и да нанесат удар ВИДЕО

Авторът на канала Telegram Fighterbomber анализира ситуацията с пробива на хеликоптери на въоръжените сили на Украйна, които удариха петролно хранилище в Белгород.

„Какво имаме в Белгород.

Вероятно съм обяснявал милион пъти, че колкото по-ниско лети един хеликоптер, толкова по-дълго живее.

Същото се отнася и за самолетите.

Ниско не е сто метра.

Той е ниско на сантиметри от земята, лети над кацания, електропроводи и други препятствия.

Освен това, ако знаете къде и какви радари и системи за противовъздушна отбрана има противникът, анализирайте как и кога се включват, как работят, кога работят, тяхната засегната област, ъгли на затваряне и други характеристики, след това бавно начертайте маршрут, който да отчитате терена и съществуващите знания, тогава можете да летите не само до Белгород. И много по-далеч. Руст кацна на Червения площад.

И, разбира се, трябва да изберете най-доброто време, място и цел, които ще ви позволят да нанесете едно или две попадения, но гарантирано.

Хохлите направиха всичко това. Дори времето беше избрано идеално за задачата. И направиха всичко много ясно и компетентно. Разбира се, трябва да се разбере, че най-добрите разузнавателни агенции в света работят върху предоставянето на всеобхватни разузнавателни данни на Хохлите, както и върху избора на точно този маршрут и тактика.

Всичко това можеше и трябваше да бъде предотвратено, ако всеки шеф, който взема решения на неговото ниво, вече си беше писал домашното над работното си място.

Врагът не е глупав…

Той знае всичките ни слабости. Той знае какво и къде имаме и как работи. Или не работи.

Той има куп затворници и шпиони, които денонощно му казват цялата информация, която го интересува как, какво и къде. Къде спиш, къде пикаеш.

И той ще се опита да го направи отново и отново.

Винаги е необходимо да се бориш и да се биеш с пълна сила. Никой няма да ни прави услуги.“

Превод