Драматичен обрат засили Карлсберг към плейофите в НАЛБ

Отборът на Карлсберг записа успех №10 от началото на сезона във Втора дивизия в НАЛБ. “Зелено-белите” регистрираха важна победа над Ликуифайд с крайното 71:66 (16:14, 10:19, 22:24, 23:9) и гледа все по-уверено към плейофите на първенството. Срещата бе част от 20-ия кръг на НАЛБ, проведена в зала “Уинбет Арена”.

Карлсберг заема петото място във временното класиране на Втора дивизия с баланс от 10 победи и 9 загуби, докато Ликуифайд остава на осма позиция – последната, даваща право за участие в плейофите, с актив от 8 успеха и 11 поражения.

Баскетболистите на Ликуифайд трябва да съжаляват много за поражението заради изпуснатата двуцифрена преднина в началото на последната четвърт. Карлсберг навакса 12-точков пасив с течение на финалната част, като в последните две минути отборът не допусна нито точка в коша си, завършвайки мача със серия от 8:0 по пътя към крайния успех със 71:66.

Основна роля за обрата на Карлсберг имаше Мартин Димов, който завърши с дабъл-дабъл от 30 точки и 19 борби, като той наниза 11 точки в последната четвърт. Константин Търновски вкара още 11 за успеха на тима, а Петър Радев остана с 10 точки и 11 борби.

Калоян Радев постигна 14 точки, 17 борби и 6 асистенции на сметката си за Ликуифайд. Искрен Николов добави 13 точки и 8 борби, а капитанът Борил Кънчев се разписа с 12 точки и 8 овладени топки.

Снимка: НАЛБ

КЛАСИРАНЕ

Гледайте най-вълнуващите двубои от Националната баскетболна лига, Евролигата и Еврокупата, на живо, само в ефира на MAX Sport.