Драгомир Цанов донесе победа №10 на Движи Се-Проензи в НАЛБ

Движи Се-Проензи регистрира своята десета победа от началото на кампанията в Четвърта дивизия на НАЛБ. Тимът се наложи драматично над Болърс 68 с крайното 75:72 (15:21, 17:14, 17:12, 26:25) в среща от 16-ия кръг на редовния сезон в дивизията. Успехът за Движи Се-Проензи бе осигурен чрез тройка на Драгомир Цанов в последните секунди от финалната четвърт.

Чрез успеха “лилаво-белите” се изкачват на второто място във временното класиране с баланс от 10 победи и 6 загуби и се превръщат във втория отбор с двуцифрен брой победи след този на Аутбрейк, който е лидер с 15-0.

Болърс 68 остава на осмата позиция в таблицата с актив от 8 успеха и 8 поражения.

Мачът започна отлично за отбора на Болърс 68, който се докосна до двуцифрената преднина още в първата четвърт, повеждайки рано с 8:17. Баскетболистите на Движи Се-Проензи обаче покачиха оборотите във втория период и чрез серия от 13 безответни точки те се оказаха напред в резултата при 29:23. Въпреки това символичните домакини не успяха да запазят доброто ниво в своята игра и мачът претърпя нов обрат, след като Васил Александров изведе Болърс 68 напред при 32:35 на голямата почивка. 

Третата част бе изключително равностойна, като нито един от двата отбора не можа да се измъкне на повече от едно притежание разлика. Четвъртината приключи при 49:47 в полза на Движи Се-Проензи, като оспорваният сблъсък се запази такъв до самия му край. Васил Александров отново грабна диригентската палка и смъкна дистанцията на само една точка при 66:65 на влизане в последната минута игра, но неговата успешна стрелба от тройката бе неутрализирана от Владимир Георгиев, който отбеляза кош и фаул, за да възстанови четириточковия актив на Движи Се-Проензи при 69:65. 

Тимът на Болърс 68 обаче не се отказа и продължи да преследва плътно своя съперник, като проявата на характер в последните секунди се отблагодари с нова тройка на Александров, който реализира за 72:72 с оставащи 16 секунди на таблото. В ответното нападение обаче Драгомир Цанов също беше безпогрешен зад дъгата, изпращайки победата в актива на Движи Се-Проензи с третата си тройка в мача.

Цанов завърши като най-резултатен за победителите с 26 точки и 8 борби. Капитанът Ангел Братанов добави още 21 точки и 7 борби, Тодор Тодоров се разписа с 10 точки и 14 борби, а Александър Анастасов се отчете с 10 точки, 12 борби и 5 асистенции.

Васил Александров бе големият лидер на Болърс 68, но неговите 46 точки, 15 борби и 3 чадъра при 17/26 стрелба от игра не бяха достатъчни за победата на неговия тим. Христо Загорчев добави още 9 точки за тима.

Снимка: НАЛБ