FIVB откри процедура за кандидатстване на домакинство на Мондиал 2022

Международната федерация по волейбол (FIVB) откри ускорен процес на наддаване за домакинството на Световното първенство по волейбол за мъже през 2022 година.

Крайният срок за подаване на оферти е понеделник 14 март 2022 година.

Volleyball World стартира ускорен процес на наддаване на 7-и март за Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB 2022, което беше отнето от Русия поради продължаващата война в Украйна.

FIVB очаква значителен интерес към тази възможност да бъде домакин на най-добрите мъжки отбори по волейбол в света.

Всички национални федерации и потенциални домакини са поканени да подадат своите заявки за домакинство на Мондиал 2022. Заинтересованите национални федерации и/или организатори на събития вече могат да подадат своите оферти не по-късно от 14 март 2022 година.

На Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB ще участват 24 отбора.

След одобрението от Административния съвет на FIVB и в консултация с медийни партньори и ключови заинтересовани страни, формулата за състезание за събитието беше оптимизирана. Новата формула предвижда запазване на кръговия формат на груповата фазата с 6 групи от 4 отбора. Въпреки това, общо 16 отбора – първите два отбора от всяка група и 4 най-добри трети класирани отбора – след това ще се класират за фазата на елиминациите на състезанието. Тази фаза на елиминациите ще включва 1/8-финали, 1/4-финали, полуфинали и финали.

Като такива ще бъдат изиграни общо 52 мача по време на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB. Адаптираната формула за събитие позволява да се вземат предвид множество домакини за груповата фаза, до двама домакини за 1/8-финалите и 1/4-финалите и максимум един домакин за полуфиналите и финалите.

Според непотвърдена информация, която се появи в полските медии е напълно възможно Полша, Италия и Франция да са домакини на Мондиал 2022.

TagsFIVB