Продажбите на OnePlus 10 Pro в Европа стартират до края на март

OnePlus се похвалиха с продажбите на повече от 11 млн. смартфона през изминалата календарна година.  Плановете им за следващите месеци са доста амбициозни. На този етап се отлагат сливането на ColorOS и OxygenOS, като двете операционни споделят еднакъв код.

Още преди края на декември OnePlus представиха новият си флагман при смартфоните. Това е OnePlus 10 Pro, който засега е достъпен ексклузивно в Китай. Все пак компанията подготвя масова дистрибуция на устройствата и на европейския пазар. Шефът на OnePlus, Пит Лау потвърди, че продажбите на OnePlus 10 Pro на континента започват до края на март.

Повече детайли за разпространението на смартфона в отделните страни ще бъдат обявени допълнително. По този начин OnePlus ще изострят конкуренцията с другите производители на смартфони с Android и ще предложат повече възможности за избор на премиум смартфон.

 

Teхническите спецификации на OnePlus 10 Pro включват 6.7” дисплей, който поддържа 3216х1440 резолюция при съотношение от 20:9.  Впечатляващото качество на картината ще се поддържа от 120Hz честота за опресняване, поддръжка на HDR10 видео и максимална яркост от 1300 нита.

OnePlus 10 Pro се захранва от 4-нанометров Snapdragon 8 Gen 1 процесор, който е допълнен от 12GB RAM. Тройната камера в задната част използва технологии на Hasellblad и атрактивно съчетание от 50MP 48MP 8МР сензори. Отпред има 32-мегапикселова камера за селфита и видео разговори.

Вградената батерия е със заряд от 5000mAh и ще предложи на потребителите опция за 80W бързо зареждане. Официалната цена на OnePlus 10 Pro за Европа все още не е потвърдена.