Как изглежда смартфонa на TCL, който се огъва на 360 градуса

ТCL многократно са ни изненадвали с концепции на устройства с нетрадиционни дизайни. В това число интереса към гъвкавите смартфони едва ли е изненадващ. Технологията се подобрява с всяка изминала година и провокира все по-голямо внимание на производителите и крайните потребители.

Oт TCL продължават да инвестират в необичайни дизайни и сега демонстрираха интересно устройство на MWC 2022.

Компанията разкри своите виждания за бъдещето на смартфоните с Ultra Flex. Уникалната му характеристика е наличието на механизъм, който му позволява да се огъва на 360 градуса, съобщава Engadget.

Крайният резултат е гъвкав смартфон, който може да се сгъва както навътре, така и във външна посока, което определено е доста интересно. Този дизайн е свързан със сериозни технически предизвикателства, тъй като дисплея ще е изложен на много по-сериозно напрежение при сгъване с 360-градусовата панта, спрямо конвенционалните смартфони.

 

 

Големината на дисплея е 8 инча и е произведен с AMOLED технология при резолюция от 2480х1860 пиксела. Експертите на TCL провеждат и множество тестове с механизма на сгъване в средата, който също е обект на редица корекции, за да гарантира безпроблемна работа на Ultra Flex.

Компанията се надява финалната версия да предложи предимствата на устройства като Galaxy Z Fold, който се сгъва навътре, но и тези на Mate X, при които сгъването става във външна посока. Това означава, че когато е прибран навтъре големият екран на устройството е покрит от външният корпус.

В същото време при сгъване дисплея обгръща почти цялото устройство. TCL ще продължат да подобрят възможностите на Ultra Flex. Все още е рано да се предположи кога и на каква цена ще стартират продажбите.

 

 

Oще от Digital: Гъвкавите смартфони ще струват колкото флагманите с Android до края на 2022г.

TagsTCL