Apple ще предлага опция за ремонт на Face ID без смяна на смартфона

Устройствата на Apple винаги са превъзхождали своите конкуренти с впечатляващия дизайн, смарт функционалностите и иновативните технологии, които поддържат. Всяка година компанията се опива да предлага най-доброто на потребителите във всичките си продуктови категории. Все пак iPhone продължава да има централно място в екосистемата на Apple, което едва ли е изненадващо.

Една от отличителните характеристики на смартфоните несъмнено е Face ID системата за лицево разпознаване.

Тази функционалност е неизменна част от популярната серия още от iPhone X, който бе представен през 2017г. Любопитна подробност е, че именно този модел е изключен от стандартния „Same-Unit“ процес за ремонт на TrueDepth системата. От компанията, обаче въвеждат промени, с които да премахнат това ограничение.

Според данни на 9to5mac скоро ще е възможно да се извърши ремонт на Face ID в iPhone XS и по-новите смартфони на Apple без да се сменя самото устройство.

 

 

Представителите на Apple Store магазините и оторизираните сервизи част от Authorized Service Providers прогрaмата ще могат да използват Apple Service Toolkit инструмента за диагностика. Така ще могат да проверят и установят дали е необходимо да заменят единствено Face ID модула или да извършат цялостен ремонт на iPhone.

Съответната документация и обучение на служителите ще бъде извършено на по-късен етап. Информацията се появява месеци след премиерата на „Self Service Repair“ програмата, фокусирана да улесни ремонтите. Допълнително ще разберем кога ще започнат да се извършват ремонти на Face ID по новата система на Apple.

 

Oще от Digital: Защо лаптопите МacBook не поддържат FaceID