iPhone 14 Pro ще е първият смартфон на компанията с 8GB RAM

Apple изненадаха приятно своите потребители с iPhone 13 серията. Софтуерните иновации и хардуерните решения допринесоха за рекордни продажби на смартфоните. Анализаторите също потвърдиха за впечатляващото представяне на iPhone 13 в световен мащаб от премиерата досега.

Технологичният гигант очаква сериозна конкуренция през 2022г.

Това е причината вече да се работи над следващата серия от премиум смартфони на Apple. Съгласно традиционният график можем да очакваме iPhone 14 през септември. Вниманието ни сега е привлечено от най-добрият модел от предстоящата гама, съобщава GizChina.

Близки до веригата за доставки източници твърдят, че iPhone 14 Pro ще е наличен в конфигурации с до 8GB RAM. Това означава, че ще бъде първият смартфон на Apple, който се продава на пазара с повече от 6GB RAM.

 

 

Компанията също така полага усилия да ускори масовото производство на смартфоните. Увеличаването на RAM паметта в iPhone 14 Pro не е изненадващо решение. Apple възприеха същата стратегия с премиерата на iPad Pro (2021), който има 16GB RAM. Следващият продукт с подобен ъпгрейд ще бъдат новите версии на iPhone.

Феновете на Apple вероятно ще останат доволни от 8GB RAM версия на iPhone 14 Pro, който ще може още по-бързо да мултитасква и извършва поставените задачи. Припомняме ви, че в момента стандарта при Android устройствата е 16GB RAM. Първите версии на смартфоните Galaxy с 8GB RAM видяхме още преди три години с Galaxy 210.

Оптимизациите в iOS допълнително ще подобряват производителността и работата със системните ресурси на iPhone 14 Pro.

 

Tags8GBRAM