Изтеглянето на Microsoft Office приложения вече е по-безопасно

Изтеглянето на файлове от интернет може да крие множество рискове, особено когато не сте сигурни в легитимността на уеб сайта, от който теглите. Това е практика, която често води до неочаквани пропуски в сигурността на потребителските акаунти. Ако не изтегляте от официални източници е много по-вероятно да станете жертва на зловреден софтуер или вируси.

Мicrosoft е компания, която се бори активно с този проблем и предлагат висока степен на защита на своите потребители.

Офис приложенията от MS Office пакета са предпочитано решение за бизнеса и са базирани на най-добрите решения за киберсигурност в индустрията. Въпреки това компанията не спира да подобрява сигурността на Microsoft Office с нови възможности.

Следващият път, когато изтегляте файлове от офис приложенията може да сте сигурни, че трансферите ще бъдат още по-сигурни. Нова система на Microsoft ще започне автоматично да блокира макроси във Visual Basic for Applications (VBA), съобщава HowToGeek.

 

Функцията ще бъде включена по подразбиране за всички профили, уточниха още от Microsoft. По този начин се предотвратява възможността самия файл да се отвори след като го изтеглите и респективно да инсталира зловреден софтуер. Подобни методи се използват от хакерите за кражба на пароли и лични данни.

Компанията ще ни предпазва като активира блокиране на VBA макроси във всички файлове в Word, Excel, Visio и Access. Това означава, че ще се наложи ръчно да активирате макроси от менюто, когато е необходимо. Новите промени ще са част от Version 2203 на офис приложенията, която се очаква през април 2022г.