Уникален трик помага на хората да заспят за две минути

Здравословният сън е задължителен, ако искаме да бъдем пълноценни през целия ден. Недоспиването е голям проблем, от който страдат милиони хора по цял свят. Aко често изпитвате подобни затруднения вероятно ще се зарадвате да научите за трик използван от военните, за да не губят време в безуспешни опити да заспят.

Популярен автор в YoTube и TikTok с името Джъстин Агустин публикува кратко видео, което се превърна в голям хит в интернет.

Техниката е предназначена да улесни военните, като им позволи да заспиват във всеки момент, независимо къде се намират. Военните са одобрили метода, който се прилага и позволява да се унесем до 120 секунди след като затворим очите си.

Самият хак разчита на релаксиране на цялото тяло и е максимално ефективен, ако го прилагате постоянно в своето ежедневие.  По този начин ще може да контролират различни части от тялото ви, за да им помогнете да ускорят заспиването. Първата стъпка е да легнете с ръце прилепени от двете ви страни.

 

След това отпуснете мускулите на челото си, последвани от очите, бузите и останалата част от лицето, съобщава BGR. Oттам нататък е въпрос на систематично отпускане на останалата част от тялото, включително гърдите, ръцете, краката, но също стъпалата и пръстите на краката.

Докато се отпускате е необходимо да помислите за два сценария. Първият от тях  предвижда да си представите, че лежите в кану с ясно небе над вас и спокойно езеро, което ви заобикаля. Следващата стъпка е да си представите, че сте в тъмна стая и лежите на хамак.

Военните смятат, че са необходими около шест седмици, за да практикувате и свикнете с нестандартният метод за заспиване.