Apple намаляват безплатния период за тестване на Apple Music до един месец

Apple Music е популярна услуга за стрийминг на музика, която не се използва от толкова много потребители, както Spotify, но е важен елемент от екосистемата на компанията. Премиерата на платформата е още през 2015г., като още от създаването си е предвидена опция да тествате сами възможностите на Apple Music преди да преминете към платен абонамент. Традиционно този период винаги е бил 90 дни, което е достатъчно да прецените дали искате да използвате дългосрочно услугата.

По всичко личи, че Apple възнамеряват да редуцират този срок, като намалят трикратно безплатният тестов период в стрийминг услугата. Според GizChina новите абонати, които планират преминаване към Apple Music ще могат да слушат в продължение на не повече от 30 дни, преди да преминат към премиум абонаментите. Промяната изглежда обхваща единствено безплатният тестов период и не засяга цената на Apple Music, която остава непроменена.

 

 

Изтичането на 30-те дни, които вече ще може да слушате безплатно ще изисква да плащате сума от $9.99 месечно, за да използвате услугата, както досега. Трябва да отбележим също, че се запазват специалните предложения, които са налични за собствениците на AirPods, Beats или HomePod модели. В този случай могат да слушате безплатно Apple Music за период до шест месеца.

Официално не е коментирана причината накарала Apple да увеличат цената за достъп до услугата. Най-вероятно тези действия са провкирани от икономически фактори. Разнообразната колекция от съдържание в услугата надхвърля 90 млн. парчета, като голяма популярност предизвиква и „Lossless“ функцията в Аpple Music.

 

TagsApple