Хората ще бъдат приятно изненадани от промените в БФС, обяви Гонзо

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо гостува в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA, където говори по актуалните въпроси в управлението на централата, проблемите и предстоящия Конгрес. Той заяви, че Конгрес на 18-и март при всички случаи ще има, така че не приема твърденията за отмяна или елиминиране на точката за избор на президент. 

„Готвят се много промени в БФС, които ще бъдат обявени на Конгреса. Хората ще бъдат приятно изненадани.

Имам доверие на Боби Михайлов, дал ми е картбланш да работя за доброто на футбола”, заяви бившият нападател. 

„Когато аз си стисна ръката с някого, за мен това е повече от договор. Защото дори и да подпишеш документ, без доверие партньорство няма. Аз имам доверие на Борислав Михайлов, че това, което сме се разбрали, ще се случи. Той ми даде пълен картбланш и вече работим заедно за доброто на футбола. За мен това е достатъчно”, коментира Иванов. 

„По време на няколкото разговора, които имах с него преди да подпиша договора, обсъдихме идеите му за бъдещето на футбола. Вече започнахме да развиваме програма „Федерация на бъдещето“, която е изключително важна. Правим и програмата за масовия спорт, за детско-юношеския футбол, за развитието на националните отбори. Да работим съвместно с клубовете. Така ще имаме обща цел. 

„Вече имам план за работа и знам как да го изпълня. Познавам проблемите на футбола от близо 15-годишната ми работа досега в клубовете… В БФС подготвяме много промени, които президентът Михайлов ще обяви на предстоящия Конгрес и съм сигурен, че всички ще останат много приятно изненадани”, сигурен е Гонзо. 

„Трябва да започнем единна програма за всички възрастови групи от 10 до 18 години. Големите клубове крадат от малките децата им от школите и не заплащат нищо. Искаме да поправим хранителната верига – големите да плащат на малките, за да имат стимул“, посочи той. 

Според него на всеки клуб ще бъде помогнато, щом имат нужда. 

„Правим една и съща грешка и очакваме да се случи нещо различно. Нужна е промяна, да се защитят малките клубове. За малките от 4 до 6 години е необходима програма. От 7 до 10 години също нямаме такава. От количеството трябва да намерим качеството. Така ще имат базата от масовия спорт и школите ще ги развиват“, сподели Иванов. 

“Стилиян и Мартин Петрови нямат опит в управлението. Същото се отнася в сериозна степен и за Димитър Бербатов. Аз бях канен за поста в БФС много преди Бербатов да се ангажира с промени в централата и да издигне кандидатурата си. Той (Михайлов) ми даде картбланш, убеден съм, че мога да се справя с нещата“, обясни бившият национал.