Moto G Stylus (2022) е смартфон с 90Hz дисплей, 50MP тройна камера и 5000mAh батерия

Motorola актуализираха своето портфолио с нов смартфон от средния клас, който предлага поддръжка за стилуси. Тази функция е доста полезна и традиционно намира място в по-скъпите устройства. Moto G Stylus (2022) включва някои сериозни подобрения, спрямо своя предшественик.

От гледна точка на дизайна смартфона запазва изчистената визия с отвор за селфи камерата в централната част на дисплея.

Бъдещите собственици на Moto G Stylus (2022) ще могат да се забавляват с мултимедия, игри и приложения на големия 6.8-инчов екран с IPS технологията.

Другите параметри на екрана включват Full HD резолюция със съотношение от 20:9, както и 90Hz опресняване. Селфи камерата е с 16-мегапикселова резолюция, съобщава GizmoChina.

 

 

В задната част са позиционирани три камери, които предлагат съчетание от 50МР сензор с 8MP UltraWide и 2МР макро модули. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в Power бутона, който е позициониран в рамката. Високата производителност ще се гарантира от Helio G88 процесор, който е допълнен от 6GB RAM и 256GB памет.

Операционната система е Android 11, като са предвидени и допълнителни оптимизации с Motorola My UX интерфейса. Вградената батерия е със заряд от 5000mAh и осигурява достатъчно време за работа в продължение на до 48 часа. Определено поддръжката за стилуси e най-отличителната характеристика на Moto G Stylus (2022).

 

 

Новият модел вече може да се поръча в два цвята: Twilight Blue и Metalic Rose. Цената на базовата версия ще е $399. Реалните продажби стартират до края на месеца.