Новите мерки на Apple за защита на личните данни ще струват на Меta $10 млрд. през 2022г.

Meta вече публикуваха финансовите резултати за тримесечието, от които разбираме, че са генерирали приходи от $33.67 млрд. за последното тримесечие. Инвеститорите също така получават по-висок дивидент на притежавана акция от първоначалните очаквания.

Експертите на компанията разкриха и какви са прогнозите за бизнес развитие в периода между януари-март 2022г.

Изчисленията на финансовия отдел на Meta показват, че предвидените приходи ще са от порядъка на $27-$29 млрд. за първите три месеца на 2022г. По този начин компанията няма да успее да премине границата от $30 млрд., както очакват редица пазарни наблюдатели. Причината е свързана с екосистемата на друга голяма компания и това е Apple.

От Meta изчисляват, че въвеждането на последните настройки за сигурност в iOS ще доведат до финансови загуби в размер на над $10 млрд. през 2022г., съобщава MacRumors.

 

 

В случая става въпрос за App Tracking Transparency (ATT) функцията, която изисква потребителите да дадат разрешение, за да бъдат следени от външни тракери в приложенията и уеб сайтове. Едва ли е изненадващо, че много хора не го правят, което се превръща в голям проблем за рекламодателите.

Именно тази настройка ще е причина за сериозна финансова загуба на Meta през настоящата година. От компанията дори смятат, че Apple толерират Google при налагането на ATT рестрикциите, което ще редуцира техните загуби. При всички положения Меta могат да бъдат недоволни, заради огромния брой потребители, които използват iPhone.