Samsung Galaxy S22 ще поддържа 25W зареждане, а Galaxy S22 и Galaxy S22 Ultra – 45W

Остават броени дни до дългоочакваното събитие на Samsung. Вече знаем доста детайли за подобренията в Galaxy S22. В интернет се появихa данни, които разкриват повече и за системите за зареждане на трите модела от гамата. Ако планирате да се сдобиете със смартфоните е добре да знаете, че базовата версия на Galaxy S22 ще поддържа единствено 25W зареждане.

Това означава, че по подобие на своя предшественик ще се нуждае от около 70 минути, за да зареди на пълен капацитет 3700mAh батерия. Някои анализатори очакваха да видим минимум 45W мощности в Galaxy S22, но тази характеристика ще е лимитирана до премиум версиите. Бъдещите собственици на Galaxy S22 Ultra ще могат да захранят 4500mAh батерия на 100% за около 60 минути с 45W бързо зарядно, съобщава GizChina.

 

 

Любопитна подробност е, че стандартният Galaxy S22 ще има с 300mAh по-малка батерия от своя предшественик. Компанията вероятно ще компенсира тази разлика с интеграцията на 4-нанометров процесор, който ще оптимизира консумацията на енергия.

Третият модел от серията ще бъдe Galaxy S22 , който също ще е базиран на 45W зареждане. Samsung ще продължат да следват стратегията на Apple и няма да предлагат зарядни устройства в стартовите комплекти на смартфоните.

 

Oще от Digital: Смартфоните от серията Samsung Galaxy S22 ще имат Gorilla Glass Victus защитно стъкло