HP представиха таблет с въртяща камера, 128GB SSD, процесор на Intel и добра цена

Таблетите не са толкова популярни, колкото смартфоните, но имат едно основно предимство и това е по-големият размер на дисплеите. По този начин потребителите ги предпочитат за игри, гледане на мултимедия и мултитаскинг с много приложения. Платформите за видеоконференция също се възползват от дизайна на таблетите, предоставяйки повече пространство да виждате събеседниците в разговорите и да общувате с тях.

HP отново проявяват интерес към тази пазарна ниша с премиерата на интересен модел, който има 11-инчов тъчскрийн екран.

Резолюцията е 2160х1440 пиксела, което ще гарантира HD качество при видео разговори и гледане на филми. Високата производителност се гарантира от Pentium Silver N6000 процесор на Intel, който е допълнен от 4GB RAM в базовата версия на таблета, информира GizmoChina.

 

 

Компанията обещава съотношение на екрана към тялото от 84.6%, както и 100% от цветовете в sRGB цветовата гама. Компактният таблет също така предлага възможността за работа с допълнителна клавиатура и стилус. Четириядреният процесор може да се овърклокне до 3.3GHz и е допълнен от Jasper Lake 32 EU Intel UHD Graphics.

Операционната система е Windows 11 Home in S Mode. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в Power бутона. Най-интересната характеристика е 13-мегапикселовата камера, която може да се използва хоризонтално или вертикално, но също да бъде обърната на 180 градуса и да се използва като уеб камера. Цената на таблета е $499, а допълнителната клавиатура ще струва още $100.