Как Apple ще копира Android смартфоните в iPhone 15

Добрите отзиви от iPhone 13 серията са предимство, с което Apple ще продължи да се конкурира в световния пазар поне до есента. Компанията експериментира с различни прототипи на технологии и подобрения, които да видим през тазгодишната им серия от смартфони. Представителите на iPhone 14 гамата ще използват помощни 5nm процесори и ще привличат внимание със сериозни оптимизации на камерата.

Apple дори гледат още по-напред във времето и обмислят възможностите за сериозен ъпгрейд на iPhone 15, чиято премиера ще е през 2023г.

Популярният анализатор и блогър Джон Просър смята, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще бъдат оборудвани с перископска камера с 5х оптичен зуум.

Сензорите ще са базирани на множество патенти регистрирани от Apple през годините в тази категория. Сложната структура на перископските камери в iPhone 15 ще включват над 100 млн. компонента, съобщава GizmoChina.

 

 

Финалното решение все още не е взето, но интеграция на технологията в iPhone е логично решение, тъй като Android смартфоните от дълго време използват перископски камери. Първият модел с подобен сензор бе представен от Oppo още преди три години, като през това време технологията претърпя сериозни актуализации.

Huawei и Samsung вече представиха флагмани с перископска структура и 10х-100х приближение, които предлагат уникални възможности за мобилна фотография. Apple ще разчитат на гъвкава верига за доставки на перископски камери от производители като Dali Guanghe Sunny Optical, TDK, Mitsumi, China Optical, Optrontec, Crystal Optoelectronics и др.

 

TagsApple