Мъри пуска Кръстев титуляр срещу Марибор

Отборът на Левски излиза срещу Марибор в третата си проверка от зимната подготовка в Турция. Тази вечер от 18:00 часа “сините” се изправят срещу лидера в словенското първенство. Двубоят ще бъде наблюдаван на живо от собственика на 26-кратните шампиони Наско Сираков, който пристигна вчера от София. Най-новото попълнение в селекцията на столичани Филип Кръстев се очаква да бъде титуляр, като най-вероятно ще играе в ролята на плеймейкър зад Билал Бари.

 

Наставникът Станимир Стоилов няма да може да разчита със сигурност на Георги Миланов, но бразилецът Уелтон вече е възстановен и се очаква да дебютира и да запише 15-20 минути. Младият Асен Митков отново ще бъде титуляр, въпреки че е едва на 16 години.

В първите си две проверки на турска земя „сините“ завършиха 1:1 с поляците от Гурник (Забже) и 1:1 с чехите от Бохемианс. 

Марибор, който през 2016-а година отстрани Левски в Лига Европа след две равенства, е основен фаворит за титлата на своята страна. „Лилавите“ са лидери на полусезона с актив от 39 точки, а след две седмици стартират първенството срещу друг познат на родния гранд – Олимпия (Любляна)

ЛЕВСКИ – МАРИБОР

Вероятен състав:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Килиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Радослав Цонев, Асен Митков, Филип Кръстев, Марин Петков, Димитър Костадинов, Билал Бари