Apple въвежда най-очакваната функция в iPhone от начaлото на пандемията

Apple започнаха да разпространят първите бета версии на iOS 15.4 до съвместимите устройства. Потребителите могат да очакват няколко любопитни подобрения. Със сигурност най-интересното допълнение е свързано с възможността да използвате Face ID, дори когато носите защитна маска срещу COVID-19.

Apple обещаха интеграция на тази функционалност още през лятото, но ето, че много скоро ще е налична за милионите потребители на компанията. От месеци се провеждат тестове, но финалната версия е готова и ще премахне нуждата да използвате Apple Watch за необходимата верификация. След като инсталирате iOS 15.4 ще видите съобщение, което ви подканва да настроите Face ID.

Все пак ще бъдете информирани, че системата работи най-добре, когато не носите маска, но ще е възможно да ви разпознае и в този случай. Алгоритмите на Face ID  ще анализират областта около очите, за да отличават различните потребители на iPhone, съобщава 9to5mac.

 

Tрябва да следвайте инструкциите на екрана, за да завършите целия процес. Ако използвате очила също ще има опция да сканирате лицето си за подобрена прецизност на Face ID. Инсталирането на iOS 15.4 предлага още няколко функционалности на собствениците на iPhone. 

Така например може да превърнете устройството си в универсално дистанционно, с което да контролите Mac и iPad от същата клавиатура и мишка. Тази опция е активирана по подразбиранe в iPadOS 15.4 и macOS Monterey 12.3. Добавен е нов уиджет за достъп до Wallet приложението, който показва актуална информация за баланса в Apple Card.

Ако носите AirPods или други Bluetooth слушалки може да очаквате по-високо качество на звука. Селекцията от емоджита включва още три нови символа в iOS 15.4. В заключение ще отбележим, че носенето на маска за верификация с Face ID изисква да имате iPhone 12 или iPhone 13.

 

Oще от Digital: Как да отложим ъпдейта към iOS 15 и да получаваме само ъпдейти за сигурност

TagsApple